• 20 d'octubre de 2016

  El Somni de les Mosques

  La biòloga Christiane Nüsslein-Volhard diu que el seu interès pels animals va ser provocat pels viatges de la infància a la granja on els seus avis van buscar refugi durant la Segona Guerra Mundial. Un informe de l'escola diu que va tindre ''el talent per al treball científic independent'', encara que per les notes podria ser ''decididament mandrosa''. Com a científica, va explorar els gens que regulen el desenvolupament d'un embrió des d'una bola de cèl·lules fins a un organisme complex. Ella va induir mutacions en els gens de les mosques del vinagre per identificar el paper que exercix cadascun dels gens. Els gens van ser nomenats després de l'aparició de cada mosca, i inclouen 'hedgehog' (en anglès eriçó), 'gurken' (en alemany cogombre) i 'Krüppel' (en alemany invàlid). Ara se sap que molts d'aquests gens tenen funcions similars en altres espècies. El 1995 Nüsslein-Volhard i els seus col·laboradors van ser guardonats amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia. En una biografia en línia Nüsslein-Volhard diu, ''Immediatament va encantar treballar amb les mosques. Em fascinaven, i em seguien a tot arreu en els meus somnis''.

  Christiane Nüsslein-Volhard va nàixer un dia com hui de 1942

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de Bastian Greshake
  Imatge publicada originalment en Flickr amb una llicència Creative Commons BY-SA 2.0Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.