• 17 de març de 2018

  El Substitut del Tumor

  Si una persona patix càncer metastàtic recurrent –la qual cosa significa que el tumor reapareix després de la quimioteràpia–  el pronòstic és desolador. Aquests pacients són grans candidats per tractaments experimentals, però amb pocs mesos de vida i molts medicaments que poder triar, encertar el que done major oportunitat d’allargar la vida és qüestió de sort. Ara, no obstant, pot haver-hi una manera de provar múltiples tractaments experimentals en paral·lel, estalviant temps valuós i, possiblement, vides. Les biòpsies obtingudes dels tumors dels pacients amb certs càncers, com el càncer gastroesofàgic i el càncer colorectal, poden ser utilitzats per crear tumors en miniatura cultivats en un laboratori, anomenats organoids (a la imatge). A nivell cel·lular i molecular, aquestos organoids són excel·lents rèpliques dels tumors dels pacients. Aleshores, la seua resposta als fàrmacs en el cultiu pot predir la resposta dels pacients als medicaments en l’àmbit clínic, possibilitant una manera més ràpida de trobar un que funcione.

  Escrit per Ruth Wiliams

  Imatge per Gergios Vlachogiannis
  Division of Molecular Pathology, The Institute of Cancer Research, London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.