• 11 de juliol de 2015

  Eliminar la Poliomielitis

  Gràcies a una campanya mundial de salut pública que comprèn sis dècades, estem a la vora d'un món sense poliomielitis. A principis de la dècada de 1950, cada any hi havia més de 50.000 nous casos de la malaltia discapacitant i ocasionalment mortal, només als Estats Units. Hui en dia, hi ha menys de 500 en tot el món, amb només tres països –Pakistan, Afganistan i Nigèria– on encara té un punt de suport. La vacunació ha estat en el centre de la batalla contra el virus que causa la poliomielitis, amb esforços ara dirigits cap als grups restants de xiquets no vacunats. Els investigadors han trobat ara que el virus pot escampar-se en la població general sense causar símptomes durant almenys tres anys, per la qual cosa el treball no acabarà una vegada que es diagnostique l'últim cas de poliomielitis. Haurem d'estar vigilants i continuar vacunant fins que el virus es quede sense llocs on amagar-se.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Wellcome Images
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Recerca publicada en PLOS Biology, juny de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.