• 12 de juliol de 2015

  Marcant els Cestodes

  L'esparganosi és una infecció debilitant causada per larves del cestode Spirometra. Els éssers humans poden contraure-la bevent aigua contaminada, menjant carn crua de granotes o serps, o posant eixa carn crua en una ferida oberta. El diagnòstic de l'esparganosi és difícil, ja que la infecció amb Spirometra en els òrgans interns només es pot confirmar quan es retira el cestode. Així que els investigadors han mirat fer ús d'uns dels enzims de Spirometra que és crucial per a la seua supervivència i el seu desenvolupament, com un marcador d'infecció en la sang de la víctima. Una part important de la seua investigació va ser comprovar que l'enzim era específic per a la fase larvària del cicle de vida del cestode. Es va trobar en l'última etapa larvària (indicada per la fluorescència verda) i va estar absent en estadis més madurs (roig, però no verd). Ara és possible analitzar la sang de les persones per a detectar la presència d'anticossos contra l'enzim, que revelen una infecció subjacent.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Li Na Liu i col·legues
  Zhengzhou University, Xina
  Publicat originament sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.