• 12 de juliol de 2015

  Marcant els Cestodes

  L'esparganosi és una infecció debilitant causada per larves del cestode Spirometra. Els éssers humans poden contraure-la bevent aigua contaminada, menjant carn crua de granotes o serps, o posant eixa carn crua en una ferida oberta. El diagnòstic de l'esparganosi és difícil, ja que la infecció amb Spirometra en els òrgans interns només es pot confirmar quan es retira el cestode. Així que els investigadors han mirat fer ús d'uns dels enzims de Spirometra que és crucial per a la seua supervivència i el seu desenvolupament, com un marcador d'infecció en la sang de la víctima. Una part important de la seua investigació va ser comprovar que l'enzim era específic per a la fase larvària del cicle de vida del cestode. Es va trobar en l'última etapa larvària (indicada per la fluorescència verda) i va estar absent en estadis més madurs (roig, però no verd). Ara és possible analitzar la sang de les persones per a detectar la presència d'anticossos contra l'enzim, que revelen una infecció subjacent.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge del treball de Li Na Liu i col·legues
  Zhengzhou University, Xina
  Publicat originament sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.