• 6 de juliol de 2016

  Entrenament Cerebral

  Algú intenta matar-me' diu qui pateix il·lusions persecutòries, la percepció d’amenaces en les situacions del dia a dia. Els pacients sovint eviten les interaccions socials (així com viatjar diàriament en un metro de gom a gom) el que vol dir que els seus temors no són fàcilment calmats mitjançant l'experiència. Com a alternativa, la realitat virtual està sent utilitzada per simular un viatge al metro, des del moment que s’obrin les portes (dalt a l’esquerre) fins estar envoltat per cada vegada més i més desconeguts. Combinat amb un tipus de teràpia cognitiva, els pacients són gentilment encoratjats per submergir-se en simulacions amb més gent. Se’ls presenta com 'entrar a l'aigua gelada' per com la sensació d’incomoditat disminueix lentament 'mentre romanen dintre d'aquesta'. Els pacients han mostrat nivells menors d’estrès i un augment de la confiança després dels viatges virtuals. Aquest èxit, i el recent ressorgiment de les tecnologies de realitat virtual, podria obrir les portes a teràpies similars cada vegada més comunes en la gestió de problemes relacionats amb l’ansietat.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Daniel Freeman, i col·laboradors
  Department of Psychiatry, University of Oxford, Warneford Hospital, Oxford, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en The British Journal of Psychiatry, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.