• 6 de juliol de 2016

  Entrenament Cerebral

  Algú intenta matar-me' diu qui pateix il·lusions persecutòries, la percepció d’amenaces en les situacions del dia a dia. Els pacients sovint eviten les interaccions socials (així com viatjar diàriament en un metro de gom a gom) el que vol dir que els seus temors no són fàcilment calmats mitjançant l'experiència. Com a alternativa, la realitat virtual està sent utilitzada per simular un viatge al metro, des del moment que s’obrin les portes (dalt a l’esquerre) fins estar envoltat per cada vegada més i més desconeguts. Combinat amb un tipus de teràpia cognitiva, els pacients són gentilment encoratjats per submergir-se en simulacions amb més gent. Se’ls presenta com 'entrar a l'aigua gelada' per com la sensació d’incomoditat disminueix lentament 'mentre romanen dintre d'aquesta'. Els pacients han mostrat nivells menors d’estrès i un augment de la confiança després dels viatges virtuals. Aquest èxit, i el recent ressorgiment de les tecnologies de realitat virtual, podria obrir les portes a teràpies similars cada vegada més comunes en la gestió de problemes relacionats amb l’ansietat.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Daniel Freeman, i col·laboradors
  Department of Psychiatry, University of Oxford, Warneford Hospital, Oxford, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en The British Journal of Psychiatry, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.