• 5 de gener de 2020

  Epidèmia d'Esperança

  Des dels 15 anys, Gerod Buckhalter mai ha estat sobri més de 4 mesos seguits. Ara als 33 anys d'edat, s'ha convertit en la primera persona dels Estats Units en tindre electrodes implantats al cervell per tractar la seua adicció severa als opiacis. És un dels deu milions de persones que es pensa que estan abusant dels opiacis per tot el país, en el que s'està considerant com una epidèmia d'adicció. Els opiacis inclouen heroïna i calmants del dolor de prescripció. Gerod va estar despert durant les set hores d'operació per insertar cables al centre de recompensa del seu cervell. L'estimulador profund del cervell funcionarà mitjançant una bateria darrere de la clavícula i estimularà l'alliberació de dopamina. S'espera que això reduisca els desitjos que s'han mostrat resistents a la resta de tractaments. Aparells similars s'estan desenvolupant com possibles tractaments per a la malaltia de Parkinson, l'epilepsia i malalties psiquiàtriques.

  Escrit per Deborah Oakley
  Image de West Virginia University
  Drets de la imatge reservats per West Virginia University
  Nota de premsa de West Virginia University Rockefeller Neuroscience Institute i WVU Medicine


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.