• 27 de juliol de 2015

  Equilibri entre Microbis

  La nostra boca està plena de bacteris, però no tots produeixen àcids que afecten els dents. El problema amb l'ús de col·lutoris antisèptics és que maten a tots els bacteris, inclosos els que són beneficiosos, la qual cosa pot alterar l'equilibri natural que és important per a la salut oral. Els científics han desenvolupat un pèptid sintètic anomenat C16G2 que destrueix els bacteris Streptococcus mutans que formen àcids, que es mostren a la foto abans (a l'esquerra) i després de l'exposició (a la dreta), sense perjudicar a altres espècies. El desenvolupament d'aquest col·lutori selectiu pot tindre impactes molt més enllà de l'odontologia. La creació d'una varietat de pèptids destinats a tipus específics de bacteris podria proporcionar una nova classe de fàrmacs per combatre malalties amb menys efectes secundaris que els antibiòtics existents. Fins i tot pot ser possible enginyar comunitats de bacteris en qualsevol part del cos per corregir desequilibris.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge de Wenyuan Shi
  UCLA School of Dentistry, Los Angeles, Califòrnia, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons
  Investigació publicada en PNAS, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.