• 28 de juliol de 2015

  Mosques amb Cremallera

  Una infinitat de dissenys fets pels humans estan inspirats en la biologia, per tant, és refrescant veure que un dels invents més utilitzats del món ha estat treballant dur a l'interior dels teixits vius tot el temps. El tancament dorsal es produeix en embrions de la mosca del vinagre, on el teixit unix els òrgans interns durant el desenvolupament. Aquesta simulació mostra com funciona el procés –s'assembla sorprenentment a una cremallera. Els investigadors van utilitzar una tècnica anomenada tomografia d’electrons per a captar imatges de la secció transversal d'embrions de mosca del vinagre, encaixant-los en una reconstrucció 3D. Fotografiat des de diferents angles, es veu com les cèl·lules acolorides de verd i marró estan estenent protuberàncies, com les dents d'una cremallera, que tiren juntes de les 'costures' del teixit i gradualment, segellen el forat. El tancament dorsal té paral·lels en el desenvolupament del teixit humà, el que pot anar malament i conduir a afeccions com l'espina bífida. Tècniques com la tomografia d’electrons podrien revolucionar la nostra comprensió de la biologia d'aquestes afeccions mentre que, també, el descobriment d’altres mecanismes microscòpics elegants.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Mikhail Eltsov i col·laboradors
  European Molecular Biology Laboratory, Alemanya
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature Cell Biology, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.