• 25 de juliol de 2015

  Espina que Pica

  Aquesta criatura cridanera és un lleó de mar, un peix verinós a procedent de l'Indo-Pacífic. Pica per espines ossudes localitzades en les aletes, com la que hi ha a la part superior de la imatge. Extremadament dolorós, la picada pot provocar bambolles, nàusees, febra, i en casos rars efectes cardíacs. Es pensa que el dolor el causa el verí, que fa contraure's els vasos sanguinis, llavors la immersió de la part del cos picat en aigua calenta ajuda temporalment, ja que fa que es dilaten els vasos sanguinis. Generalment són els pescadors, submarinistes, i els treballadors d'aquari els que són picats ja que el peix no es troba en àrees on naden els banyistes ocasionals. No obstant això, recentment, la població del lleó de mar s'ha expandit a noves àrees, com ara Amèrica del Sud, on s'ha adaptat a l'ecosistema local molt ràpidament. Projectes de monitorització vigilen la seua extensió per a ajudar protegir les persones en el futur.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de Vidal Haddad
  Universidade Estadual Paulista (UNESP), Brasil
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.