-
2 d'agost de 2018
Fent Camí
Fer el seguiment d'una persona dins una multitud pot ser complicat; fer un seguiment d'un centenar és gairebé impossible. Imagineu així el seguiment de milers de cèl·lules que ixen en totes direccions a mesura que es desenvolupa un organisme. Aquest és el repte al que s'enfronta l'estudi de la morfogènesi dels teixits: el procés pel qual adquirixen forma els teixits. Ara, els investigadors presenten una forma de fer un seguiment d'un gran nombre de cèl·lules durant el desenvolupament al model animal Parhyale hawaiensis, un crustaci tropical. Mitjançant la microscòpia de làmina de llum amb observació múltiple, l'equip registrar embrions de P. hawaiensis durant diversos dies (a la foto). Centrant-se en el desenvolupament de les extremitats, van utilitzar programari de seguiment per obindre el rastre de cadascuna de les cèl·lules que formen els membres dels crustacis. En reconstruir aquests moviments cel·lulars i aplicar l'anàlisi informàtica del seu comportament, prediuen correctament les molècules de senyalització que dirigix la morfogènesi de les extremitats en P. hawaiensis. Aquest procediment obre noves vies d'investigació sobre com es formen els teixits.
Escrit per Lux Fatimathas
Institut für Biologie, Humboldt- Universität zu Berlin, Berlin, Alemanya
Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, maig de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.