• 14 de juny de 2019

  Un Camí per al Moviment

  La malaltia de Huntington és una malaltia heretada incurable on les neurones moren progressivament. Provocada per una mutació del gen de la huntingtina, la malaltia té efectes conductuals i cognitius molt diversos, incloent la impossibilitat de detindre els moviments no desitjats. Els símptomes motors de Huntington s'originen en una àrea del cervell anomenada estriat. Ara, els científics han analitzat com es comporten les neurones d’aquesta part del cervell en ratolins dissenyats genèticament per a desenvolupar una afecció semblant a la de Huntington. Aquesta imatge mostra una d'aquestes neurones il·luminades en roig. L’equip va trobar que, quan es reduïen els nivells del gen de huntingtina, es podrien revertir alguns dels comportaments anòmals que es van detectar en aquestes cèl·lules. En el futur, aquests tipus d’informacions sobre el paper de la via de l'estriat en la malaltia de Huntington podrien conduir a teràpies gèniques que es dirigiren a l’estriat i ajudar als pacients a recuperar el control dels seus moviments.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Luis Carrillo-Reid i col·laboradors
  Departament of Physiology, Feinberg School of Medicine, Northwestern University, Chicago, IL, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.