• 25 de febrer de 2017

  Fent Models

  Els científics han estat utilitzant una varietat de tecnologies en els últims anys per traçar les interaccions moleculars, xarxes i funcions per ajudar a entendre com funcionen les nostres cèl·lules. Per exemple, els models matemàtics i computacionals han permès contestar moltes preguntes. En aquesta àrea de recerca, l'atenció s'ha desplaçat ara a la combinació d'aquestes tecnologies per separat per desenvolupar un model computacional que podria 'visualitzar' tota una cèl·lula. A la imatge es mostra un model inicial de Mycoplasma mycoides –un bacteri que té una estructura més simple que una cèl·lula humana. El model s'ha creat usant el programari biològic anomenat cellPACK, que combina la biologia estructural i dades d'algoritmes per produir models 3D. Tals models cel·lulars moleculars ens ajudaran a comprendre millor les malalties, com funcionen els fàrmacs i com interactuen les cèl·lules, acurtant el camí a noves teràpies millorades.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Wonpil Im i col·laboradors
  Center for Computational Biology and Department of Molecular Biosciences, The University of Kansas, Lawrence, KS, EUA
  Reproduït amb permís d'Elsevier. Drets de la imatge reservats per Elsevier 2016
  Publicat en Journal of Molecular Biology, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.