• 9 de febrer de 2015

  Fer i Reparar

  Aquesta imatge cridanera mostra els delicats vasos sanguinis i el revestiment del cor del ratolí a mesura que l'animal creix a l'úter. És un procés complex que requerix que les cèl·lules s'organitzen en artèries, venes i tubs més fins anomenats capil·lars, els quals subministren sang i energia al propi cor, així com a les quatre cambres musculars que formen la bomba encarregada d’empènyer la sang per tot el cos. Els investigadors han descobert que alguns animals, inclosos els ratolins i el peix zebra, tenen el potencial de reparar els seus propis cors si estan malmesos o malalts, utilitzant processos similars que ocorren quan el cor creix per primera vegada. En comprendre com ocorre això, i vore si els mateixos mecanismes de reparació es poden activar en humans, podríem, algun dia, ser capaços de reparar els nostres cors trencats.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Sarah Ivins
  University College London
  Drets de la imatge reservats per l'autor original
  Finalista en el Concurs d'Imatges 'Reflections of Research' de la British Heart Foundation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.