• 8 de febrer de 2015

  Una Bastida Cardíaca

  Aquesta bastida podria no semblar-se a les estructures que els treballadors de la construcció podrien posar al voltant d'un edifici –i els forats i puntals microscòpics estan fets per materials especials biològicament actius en compte de cargols i canonades metàl·liques– però és tan útil. Es tracta d'una bastida biològica dissenyada per donar suport als reemplaçaments de parts del cor, les quals són cultivades al laboratori. L'esperança és que, algun dia, el teixit creat d'aquesta manera puga ser implantat en un cor d’un pacient després d'un atac cardíac i curar, així doncs, la lesió de la mateixa manera que els constructors reparen el dany a una casa després d'una tempesta. No és només per al cor –ja que els investigadors estan treballant en el creixement d'altres tipus cel·lulars, com l'os i els músculs d'altres parts del cos.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge d'Anne Géraldine Guex
  Imperial College London
  Drets de la imatge reservats per l'autor original
  Finalista en el Concurs d'Imatges 'Reflections of Research' de la British Heart Foundation

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.