• 20 de març de 2022

  Fora d'Aquest Món

  Les cèl·lules mare representen grans esperances en la medicina, ja que poden convertir-se en una gran varietat de diferents tipus de cèl·lules. Investigadors dels laboratoris de tot el món estan estudiant la biologia d'aquestes cèl·lules especialitzades i provant maneres de convertir-les, per exemple, en cèl·lules cardíaques per tractar les afeccions del cor. Tot açò són expectatives, però un obstacle important que impedix que aquestes teràpies siguen més comunes és la producció eficaç de grans quantitats de cèl·lules per utilitzar. Una possible solució per a açò es viatjar a uns 400 km per damunt de nosaltres, a l'Estació Espacial Internacional. Aquest laboratori únic permet als astronautes realitzar experiments en microgravetat, i aquestes condicions properes a la gravetat zero poden ser la resposta a la producció ràpida de cèl·lules mare per a la medicina regenerativa. Els astronautes també estan treballant en projectes per dissenyar productes a partir de cèl·lules mare, com el teixit cardíac (imatge) i crear models de malalties que podrien representar una ruta per al futur desenvolupament de la biomanufactura, aportant-los noves maneres per viure de forma més saludable.

  Escrit per Sophie Arthur

  Imatge del treball d'Arun Sharma i col·laboradors/es
  Col·laboratiu- incloent Board of Governors Regenerative Medicine Institute, Cedars-Sinai Medical Center, LA, CA; Center for the Advancement of Science in Space, Inc, Melbourne, FL; McGowan Institute for Regenerative Medicine, Pittsburgh, PA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Stem Cell Reports, desembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.