• 1 de juny de 2017

  Furons Fluorescents

  L'estudi de les malalties en animals és un vehicle essencial per a l'enteniment de les malalties humanes. En situacions ideals, observem una malaltia humana en un animal infectat, però quan açò no és possible pot ser molt valuós indagar en els detalls sobre com es produeixen les malalties específiques per a una espècie, i després aplicar aquests coneixements a les malalties humanes. El virus del brom caní és un morbillivirus que afecta als furons de la mateixa forma que el xarampió afecta els humans. Per investigar el seu mecanisme d'infecció i de transmissió, els investigadors desenvoluparen una nova tècnica, particularment bonica. Van infectar furons amb tres versions del virus, idèntiques en tots els aspectes excepte en el color en el que brillaven, com es veu a la imatge, corresponent a un glòbul blanc. El resultat fou una espectacular panoràmica de la competició entre els virus, revelant-se les subtils diferències de com el virus actua depenent de com entre al cos, i de quins passen a infectar als furons veïns. Una ferramenta molt útil per descobrir els detalls del comportament dels virus.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Rory D. de Vries i col·laboradors
  Department of Viroscience, Postgraduate School of Molecular Medicine, Erasmus MC, Rotterdam, Països Baixos i Department of Microbiology, Boston University School of Medicine, Boston, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.