• 1 de juny de 2017

  Furons Fluorescents

  L'estudi de les malalties en animals és un vehicle essencial per a l'enteniment de les malalties humanes. En situacions ideals, observem una malaltia humana en un animal infectat, però quan açò no és possible pot ser molt valuós indagar en els detalls sobre com es produeixen les malalties específiques per a una espècie, i després aplicar aquests coneixements a les malalties humanes. El virus del brom caní és un morbillivirus que afecta als furons de la mateixa forma que el xarampió afecta els humans. Per investigar el seu mecanisme d'infecció i de transmissió, els investigadors desenvoluparen una nova tècnica, particularment bonica. Van infectar furons amb tres versions del virus, idèntiques en tots els aspectes excepte en el color en el que brillaven, com es veu a la imatge, corresponent a un glòbul blanc. El resultat fou una espectacular panoràmica de la competició entre els virus, revelant-se les subtils diferències de com el virus actua depenent de com entre al cos, i de quins passen a infectar als furons veïns. Una ferramenta molt útil per descobrir els detalls del comportament dels virus.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Rory D. de Vries i col·laboradors
  Department of Viroscience, Postgraduate School of Molecular Medicine, Erasmus MC, Rotterdam, Països Baixos i Department of Microbiology, Boston University School of Medicine, Boston, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.