• 11 de febrer de 2015

  Generador d'Intestins

  ¿Problemes intestinals? Potser no per molt més temps. Recentment, els científics han pogut fer créixer un intestí humà completament funcional (encara que en miniatura) en ratolins. Han cultivat una xicoteta quantitat d'intestí humà (a la foto), l’han desfet i submergit en una solució enzimàtica. La barreja l’han vessat en una bastida de polímers –una estructura proteica que s’empra per sostindre les cèl·lules i ajudar-les a créixer– i a continuació s’ha implantat en un ratolí. Examinant aquest intestí prim creat per enginyeria de teixits (TESI, de l'anglès tissue-engineered small intestine) després de quatre setmanes, va mostrar que presentava moltes característiques pròpies de l'intestí humà, com ara cèl·lules especialitzades que alliberen mucositats i altres que alliberen hormones gastrointestinals. Aquest resultat és un pas cap a l’ús d’aquesta tècnica pionera per al tractament humà. En particular, s'espera que es puga utilitzar per fer créixer intestí per a nadons prematurs i nadons que patixen malnutrició a causa d’un intestí prim insuficient, també conegut com a síndrome de l'intestí curt.

  Escrit per Faiza Peeran

  Imatge de Paul Appleton en Wellcome Images
  University of Dundee
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons by-nc-nd 4.0; Cortesia de Wellcome Library, Londres
  Investigació publicada en American Journal of Physiology, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.