• 11 de febrer de 2015

  Generador d'Intestins

  ¿Problemes intestinals? Potser no per molt més temps. Recentment, els científics han pogut fer créixer un intestí humà completament funcional (encara que en miniatura) en ratolins. Han cultivat una xicoteta quantitat d'intestí humà (a la foto), l’han desfet i submergit en una solució enzimàtica. La barreja l’han vessat en una bastida de polímers –una estructura proteica que s’empra per sostindre les cèl·lules i ajudar-les a créixer– i a continuació s’ha implantat en un ratolí. Examinant aquest intestí prim creat per enginyeria de teixits (TESI, de l'anglès tissue-engineered small intestine) després de quatre setmanes, va mostrar que presentava moltes característiques pròpies de l'intestí humà, com ara cèl·lules especialitzades que alliberen mucositats i altres que alliberen hormones gastrointestinals. Aquest resultat és un pas cap a l’ús d’aquesta tècnica pionera per al tractament humà. En particular, s'espera que es puga utilitzar per fer créixer intestí per a nadons prematurs i nadons que patixen malnutrició a causa d’un intestí prim insuficient, també conegut com a síndrome de l'intestí curt.

  Escrit per Faiza Peeran
  Imatge de Paul Appleton en Wellcome Images
  University of Dundee
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons by-nc-nd 4.0; Cortesia de Wellcome Library, Londres
  Investigació publicada en American Journal of Physiology, gener de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.