• 12 de febrer de 2015

  La Carn és com l'Herba

  Aquestes cèl·lules tumorals, just acabades de dividir-se, són descendents de cèl·lules preses sense el consentiment d’Henrietta Lacks, després de morir per càncer de coll uterí a l'hospital Johns Hopkins de Baltimore, el 4 d'octubre de 1951. Durant els següents trenta anys, els científics van creure que les seues cèl·lules amagaven el secret d'una cura per al càncer, en la forma d’un virus amagat dins d'elles. El seu entusiasme va portar fins i tot al president nord-americà Nixon a declarar una 'Guerra contra el Càncer', que es va convertir en el projecte científic més gran mai realitzat. Però tot açò no va arribar a res. Els científics saben actualment que el càncer està causat per interaccions complicades entre els gens, els processos cel·lulars i l’ambient. Molts creuen que eradicar el càncer continuarà sent només un somni, tot i que els tractaments que augmenten l’esperança de vida han avançat molt. També es continua avançant en el front ètic, amb noves polítiques de bio-espècimens inspirades directament per la història d’Henrietta. Tota la carn és com l'herba, destinada a marcir-se, però, tal i com les seues cèl·lules, el llegat d’Henrietta és immortal.

  Escrit per Tristan Farrow

  Imatge de National Institutes of Health
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en Nature, agost de 2013


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.