• 10 de desembre de 2017

  Il·luminant

  Malgrat els avanços significatius en la nostra comprensió, el funcionament del cervell seguix sent un misteri. Per mirar dins d'aquesta caixa negra, un equip d'investigadors realitzà recentment un experiment extraordinari: utilitzant eines genètiques, van modificar les neurones de ratolins vius perquè presentaren fluorescència de diferents colors quan s'activaven, després van implantar microscopis diminuts sobre els seus caps. Això els va permetre observar el treball cerebral mentre els ratolins socialitzaven entre ells. Ací es mostren patrons d'activitat en l'amígdala mitjana, una àrea del cervell implicada en la memòria i en l'emoció: les cèl·lules en verd es van tornar actives quan el subjecte va trobar un ratolí mascle, mentre que altres van respondre a la presència de femelles (en roig) o d'ambdós sexes (en groc). El seguiment de l'activitat cerebral d'aquests ratolins durant diversos mesos va demostrar que les interaccions socials, com l'aparellament, poden canviar la forma en què el cervell respon, brindant una nova llum sobre les bases neuronals del comportament social.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del Catherina Dulac Lab
  Department of Molecular and Cellular Biology and Center for Brain Science, Harvard University, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.