• 5 de desembre de 2017

  Remodelant una Solució

  La síndrome X fràgil, és un trastorn genètic complex, que causa una sèrie de problemes de desenvolupament i discapacitats intel·lectuals. Els defectes en un únic gen conegut com FMRP, estan lligats a la malaltia, però la forma en què poden activar tal varietat de símptomes ha estat difícil de comprendre. FMRP regula moltes proteïnes implicades en la transmissió del senyal entre neurones, però els fàrmacs dirigits a aquesta funció semblen ineficaços en el tractament de la síndrome. Els investigadors s'han adonat que FMRP també està associada amb altra classe de proteïnes: els remodeladors de cromatina, els quals modifiquen l'ADN per controlar les regions que es troben activades. Els cervells de ratolí mostrats aquí, mostren l'augment dels nivells d'una d'aquestes proteïnes, Brd4 (en verd) en individus amb síndrome X fràgil (panell inferior) en comparació amb ratolins sans (panell superior). El bloqueig de l'acció de Brd4 en ratolins va alleujar els símptomes de la síndrome, el que suggereix que els remodeladors de cromatina podrien ser un objectiu prometedor per tractar aquesta malaltia.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge de The Rockefeller University
  The Rockefeller University, Nova York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, setembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.