• 22 d’octubre de 2017

  Impressions del Cor

  Des d'audiòfons fins a implants, la impressió 3D en el camp de la medicina ha recorregut un llarg camí en els últims anys. Ara, s'han creat models de vàlvules cardíaques impreses en 3D (en la imatge) que imiten la forma i la funció de les vàlvules en el nostre cor. Per mitjà de l'ús de tomografies computaritzades dels cors dels pacients, els investigadors van crear les vàlvules 3D utilitzant materials blans i durs fets a partir d'una impressora multimaterial. Aquestes vàlvules són capaces d'imitar les propietats mecàniques i el comportament de les vàlvules cardíaques humanes, la qual cosa reduïx la possibilitat de fugues al voltant d'una vàlvula de reemplaçament, un problema comú amb els reemplaçaments, que afecta al voltant del 50-80% dels pacients. Les vàlvules 3D impreses podrien ajudar a millorar els resultats del pacient i evitar complicacions a llarg termini després de la cirurgia de reemplaçament de vàlvules cardíaques.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Zhen Qian i col·laboradors
  Department of Cardiovascular Imaging, Piedmont Heart Institute, Atlanta, GA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2017
  Publicat en JACC: Cardiovascular Imaging, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.