• 22 d’octubre de 2017

  Impressions del Cor

  Des d'audiòfons fins a implants, la impressió 3D en el camp de la medicina ha recorregut un llarg camí en els últims anys. Ara, s'han creat models de vàlvules cardíaques impreses en 3D (en la imatge) que imiten la forma i la funció de les vàlvules en el nostre cor. Per mitjà de l'ús de tomografies computaritzades dels cors dels pacients, els investigadors van crear les vàlvules 3D utilitzant materials blans i durs fets a partir d'una impressora multimaterial. Aquestes vàlvules són capaces d'imitar les propietats mecàniques i el comportament de les vàlvules cardíaques humanes, la qual cosa reduïx la possibilitat de fugues al voltant d'una vàlvula de reemplaçament, un problema comú amb els reemplaçaments, que afecta al voltant del 50-80% dels pacients. Les vàlvules 3D impreses podrien ajudar a millorar els resultats del pacient i evitar complicacions a llarg termini després de la cirurgia de reemplaçament de vàlvules cardíaques.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Zhen Qian i col·laboradors
  Department of Cardiovascular Imaging, Piedmont Heart Institute, Atlanta, GA, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2017
  Publicat en JACC: Cardiovascular Imaging, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.