• 11 de novembre de 2015

  Infecció per Lliscament

  La malària té un gran impacte perjudicial en moltes parts del món. Està causat per paràsits Plasmodium, protozous que es transferixen a les persones a través de la picada d'un mosquit infectat. Els paràsits són alliberats sobre la pell i després llisquen a través d'esta per a trobar vasos sanguinis i entrar en la sang, infectant els glòbuls rojos finalment. Marcant els paràsits de la malària amb una proteïna fluorescent, els investigadors van poder rastrejar-los després que foren injectats en la pell de ratolins. Van veure que, al principi, els protozous es movien ràpidament i després reduïen la velocitat, i passaven molt de temps seguint les corbes dels vasos sanguinis (mostrats ací). Però molts no acaben entrant en els vasos sanguinis, mostrant que només certes àrees dels vasos són adequades per a l'entrada de paràsits. Estudiant més aquesta interacció, els científics podrien desenvolupar una vacuna per a evitar que els paràsits vagen més enllà de la pell.

  Escrit per Katie Panteli

  Vídeo del treball de Christine Hopp i col·laboradors
  Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Baltimore, EUA
  Publicat originalmentsota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.