• 6 de juliol de 2015

  Intel·ligència Emocional

  ¿Alguna vegada has estat ple d'orgull? ¿O sumit en tristesa? ¿Has irradiat felicitat? Hi ha moltes expressions que relacionen sentiments físics amb emocions; però, ¿d'on provenen? Als participants en un estudi internacional els demanaren que escolliren les àrees del seu cos que es tornen més o menys vives quan experimenten diferents emocions –aquests mapes corporals mostren els resultats. Els colors càlids (roig-groc) mostren les àrees que els participants deien que es tornaven més actives, com el cor quan experimentaven por o l'estómac quan estaven disgustats. Els colors freds (blau obscur i clar) són les àrees que es pensen que estan 'congelades', com les extremitats quan estaven deprimit. Hi ha un munt d'evidències que independentment de les expressions i clixés culturals, les emocions específiques estan unides amb les sensacions físiques a través del sistema somatosensorial. Açò podria explicar com les persones de diferents cultures descriuen respostes físiques similars a les emocions, i estan d'acord que la felicitat és l'única emoció capaç de il·luminar tot el cos.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Lauri Nummenmaa i col·laboradors
  Aalto University, Finlàndia
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PNAS, gener de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.