• 6 de juliol de 2015

  Intel·ligència Emocional

  ¿Alguna vegada has estat ple d'orgull? ¿O sumit en tristesa? ¿Has irradiat felicitat? Hi ha moltes expressions que relacionen sentiments físics amb emocions; però, ¿d'on provenen? Als participants en un estudi internacional els demanaren que escolliren les àrees del seu cos que es tornen més o menys vives quan experimenten diferents emocions –aquests mapes corporals mostren els resultats. Els colors càlids (roig-groc) mostren les àrees que els participants deien que es tornaven més actives, com el cor quan experimentaven por o l'estómac quan estaven disgustats. Els colors freds (blau obscur i clar) són les àrees que es pensen que estan 'congelades', com les extremitats quan estaven deprimit. Hi ha un munt d'evidències que independentment de les expressions i clixés culturals, les emocions específiques estan unides amb les sensacions físiques a través del sistema somatosensorial. Açò podria explicar com les persones de diferents cultures descriuen respostes físiques similars a les emocions, i estan d'acord que la felicitat és l'única emoció capaç de il·luminar tot el cos.

  Escrit per John Ankers
  Imatge del treball de Lauri Nummenmaa i col·laboradors
  Aalto University, Finlàndia
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PNAS, gener de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.