• 7 de juliol de 2015

  Senyalització Circulatòria

  Durant el desenvolupament d'un animal, una xarxa creixent de vasos sanguinis guia la formació de nous òrgans, a fi de subministrar-los l'oxigen i els nutrients vitals. Aquest procés totalment regulat és extremadament complex, però un treball recent amb embrions del peix zebra ha revelat diverses molècules clau implicades en l'organització del sistema circulatori. Per exemple, l'absència d'un receptor de senyals específic, gpr124, provoca una gran pèrdua de vasos sanguinis connectats amb el cervell. Ací, es mostren diverses imatges del desenvolupament del cervell d'un peix zebra, amb diverses capes de vasos sanguinis representats amb colors diferents; en l'embrió sense gpr124 (fila inferior), hi han prou menys vasos sanguinis que en un embrió típic (fila superior), tots dos als cinc dies després de la fecundació (a l'esquerra) i onze dies més tard (panels centrals i drets). Es pensa que gpr124 és una part important d'una cascada de senyalització, que ajuda a guiar els extrems dels nous vasos sanguinis cap a les destinacions correctes.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball fet per Benoit Vanhollebeke i col·laboradors
  University of California, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en eLife, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.