• 22 de febrer de 2018

  Interferència Viral

  L'ADN ens definix. El nostre codi genètic és el manual d'assemblatge biològic únic de cada persona. Així que la idea d'un agent extern interferint amb ell és alarmant, i açò és el que passa quan certs virus s'establixen. Injecten xicotets fragments de la seua pròpia informació genètica en les seqüències de les nostres cèl·lules i causen el caos. Amb aquestes instruccions deshonestes en l'ADN de l'hoste, les cèl·lules comencen a replicar-se incontrolablement: excel·lent per a un virus que intenta propagar-se, però catastròfic per a nosaltres, ja que aquesta proliferació sense impediments és el segell distintiu del càncer. El descobriment d'aquest mecanisme, fet per Renato Dulbecco –nascut en aquest dia en 1914– va canviar no solament la nostra comprensió del càncer causat per virus, sinó de com els canvis genètics provoquen molts altres tipus de càncer també. A més, els descobriments, que van fer guanyar a Dulbecco un Premi Nobel compartit al 1975, van ser vitals per a la comprensió primerenca del VIH i dels primers tractaments per a la SIDA en la dècada de 1980.

  Escrit per Anthony Lewis

  Fotògraf desconegut. Wikimedia Commons
  Imatge obtinguda de NIH US National Library of Medicine Digital Collections
  Es creu que és de domini públic


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.