• 24 de gener de 2017

  Jugant al Cucut Prematurament

  Per als futurs pares no hi ha res més emocionant que veure el seu petit per primera vegada. Les ecografies, generalment previstes al voltant de la 12a i 20a setmana del desenvolupament del nadó, podrien revelar una ona, o una senyal reveladora. També ajuden a les comares per comprovar que tot es desenvolupa correctament. En el futur, però, la primera ullada al teu nadó podria ser en realitat virtual. Ací la imatge per ressonància magnètica (MRI) ajuda a crear un model 3D detallat d'un fetus en desenvolupament. La tecnologia no és nova, de forma rutinària sovint ajuda a diagnosticar problemes. No obstant això, examinant una imatge en 3D en una pantalla plana 2D es perden detalls. Ara els investigadors estan provant maneres d'utilitzar els aparells de realitat virtual en el seu lloc, i per posar els pares cara a cara amb els seus nadons. Per ara, però, és hora de tornar a l'ecografia tradicional i la tensa espera per veure la imatge granulada d'un cor que batega.

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia del Radiological Society of North America
  Clínica de Diagnóstico por Imagem, in Rio de Janeiro, Brasil
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Presentat en la reunió anual del Radiological Society of North America (RSNA), novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.