• 3 de juliol de 2018

  La Navegació de les Ones Neurals

  Les ones cerebrals són més que moments d'inspiració, d’il·luminació. Estos patrons neurals ajuden a coordinar la vasta quantitat d’informació que fluïx al llarg dels nostres cervells. També conegudes com oscil·lacions neurals, les ones cerebrals són polsos elèctrics rítmics que viatgen al llarg del cervell i ajuden a connectar diverses xarxes neurals. Els científics han aportat recentment més informació sobre el paper que juguen estes ones en la memòria i la cognició. En individus que realitzaren tasques de memòria bé, l’equip va trobar dos tipus d’oscil·lacions neurals, anomenades theta i alfa, que viatjaven en patrons consistents a través del cervell. En la imatge, cada color representa una direcció diferent i es mostra la direcció mitjana d’estes dues ones conforme es mouen pel cervell. Este estudi és un dels pocs fins ara, que han demostrat com, i potencialment per què, les ones cerebrals ajuden a connectar regions diferents del cervell, de forma que, en última instància, ens permeten interactuar millor amb el món que ens envolta.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge d'un vídeo del treball de Honghui Zhang i col·laboradors
  School of Biomedical Engineering, Columbia University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge/vídeo reservats per Elsevier 2018. Reproducció amb permís.
  Publicat en Neuron, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.