• 19 de juliol de 2016

    La Revolució Radioactiva

    La seua mare volia que ella es convertira en una mestra d'escola. En lloc d'això, Rosalyn Yalow, nascuda en aquest dia en 1921, va dedicar la seva carrera a la medicina nuclear. El 1977, es va convertir en la segona dona en guanyar el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia. El premi reconeix el seu paper en el desenvolupament d'una tècnica que utilitza marcadors radioactius per detectar i mesurar la concentració de molècules, com les hormones, en els fluids corporals. Yalow utilitzà per primera vegada aquesta tècnica, anomenada radioimmunoassaig, per estudiar l'hormona insulina. El seu treball va donar lloc a un nou enfocament per al tractament de la diabetis. Els radioimmunoassajos han sigut utilitzats des d'aleshores per detectar enzims, virus i vitamines que abans eren massa xicotets per identificar-los. Això ha ajudat als metges a diagnosticar malalties, com ara l'hipotiroïdisme, i va ajudar als investigadors a explorar el que les provoca. D'acord amb Shimon Glick, un investigador en el laboratori de Yalow en la dècada de 1960, la tècnica ha revolucionat gairebé tots els camps de la medicina.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge cortesia de National Library of Medicine and the Science Photo Library
    Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo LibraryQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.