• 13 de juliol de 2019

  Les Dents Conten Històries

  Tots hem experimentat la inusual sensació de perdre les nostres dents de llet. De la mateixa manera, els dos propietaris d’aquestes dents de llet, quan les perderen en una remota regió del nord-est de Sibèria fa 31.000 anys. Aquest descobriment revela l’existència d’un grup, fins ara desconegut, de gent que vivia allí durant l’última Era Glacial, sobrevivint al dur clima movent-se constantment i caçant enormes bèsties com mamuts i bisons. L'anàlisi de l'ADN de les restes mostren que aquesta gent està molt relacionada amb els nadius americans i pareix que són la branca perduda que uniria els avantpassats siberians a la primera gent en arribar a Amèrica a través del que ara és l’Estret de Bering. Però encara que aquestes dents de llet revelen nous i fascinants detalls sobre els viatges que feren els nostres avantpassats humans al voltant del món, encara no ens poden dir si l'angelet de les dents ha vingut alguna vegada a reclamar les dents o no. Hui comença el Festival d'Arqueologia al Regne Unit.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de la Russian Academy of Sciences
  Investigació de la Lundbeck Foundation GeoGenetics Centre, University of Copenhagen; Russian Academy of Science; Institute of Ecology and Evolution, University of Bern, Bern, Suïssa i del Wellcome Sanger Institute, Cambridge, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Nature, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.