• 13 d'agost de 2018

    Les Unitats de l'Ésser

    Les proteïnes i l'ADN viuen en simbiosi –en una cèl·lula, uns no poden sobreviure sense els altres. Les màquines de treballar de la cèl·lula, les proteïnes, són transportadors, catalitzadors i portadors de senyals, i les seues funcions són recolzades per l'ADN, que carrega un complex codi que dicta la seqüència d'aminoàcids de cada proteïna. La primera seqüència aminoacídica descoberta va ser la de la proteïna anomenada insulina, i va ser el producte d'aproximadament 10 anys de treball pacient per part de Frederick Sanger –nascut aquest dia en 1918– el qual utilitzà el 'reactiu de Sanger' per a trencar la llarga cadena d'aminoàcids de la proteïna i seqüenciar meticulosament cada fragment. Premiat amb el seu primer Premi Nobel en 1958 pel seu treball en l'estructura proteica, el seu segon Premi Nobel el va rebre en 1980 pel treball en altre bloc constitutiu de la vida –l'ADN, en el qual, investigant amb el 'mètode Sanger' de lectura del codi genètic, Sanger va revolucionar el camp de la genètica per als pròxims anys.

    Llig més coses, ací, sobre Fred Sanger al MRC Laboratory of Molecular Biology.

    Escrit per Ellie McLaughlin
    Imatge cortesia del MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Regne Unit
    Drets de la imatge reservats pel MRC Laboratory of Molecular Biology



Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.