• 12 d'agost de 2018

  Perdut i Trobat

  És estrany pensar que una part sencera del nostre cervell es va dissenyar, simplement, per desaparèixer després de nàixer. Les cèl·lules en el subcòrtex, mostrades en verd en un cervell en desenvolupament, són de les primeres cèl·lules en desenvolupar-se i són importants en la distribució dels circuits de 'cables' del cervell. Com que la zona subcortical no pareix existir en un cervell adult, es pensava que aquestes cèl·lules desapareixien després de fer el seu treball. Així i tot, està clar que aquesta teoria no és del tot certa. Per desmuntar-la, els científics han demostrat recentment que les cèl·lules subcorticals sobreviuen i es desenvolupen en diversos tipus de cèl·lules que es troben en la part més profunda de l'escorça cerebral, en el qual s'emmagatzema tot allò involucrat amb la memòria, la cognició i el llenguatge, així com el pensament i la consciència. Amb el misteriós cas, del cervell que desapareix, resolt, els científics ara miraran d'entendre què vol dir açò en el context més ample del desenvolupament cerebral, en particular com aquestes cèl·lules supervivents influencien en malalties de la infància com l'autisme.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del Laboratory of Stem Cell Biology and Molecular Embryology at The Rockefeller University
  The Rockefeller University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Stem Cell, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.