• 13 d'agost de 2018

  Les Unitats de l'Ésser

  Les proteïnes i l'ADN viuen en simbiosi –en una cèl·lula, uns no poden sobreviure sense els altres. Les màquines de treballar de la cèl·lula, les proteïnes, són transportadors, catalitzadors i portadors de senyals, i les seues funcions són recolzades per l'ADN, que carrega un complex codi que dicta la seqüència d'aminoàcids de cada proteïna. La primera seqüència aminoacídica descoberta va ser la de la proteïna anomenada insulina, i va ser el producte d'aproximadament 10 anys de treball pacient per part de Frederick Sanger –nascut aquest dia en 1918– el qual utilitzà el 'reactiu de Sanger' per a trencar la llarga cadena d'aminoàcids de la proteïna i seqüenciar meticulosament cada fragment. Premiat amb el seu primer Premi Nobel en 1958 pel seu treball en l'estructura proteica, el seu segon Premi Nobel el va rebre en 1980 pel treball en altre bloc constitutiu de la vida –l'ADN, en el qual, investigant amb el 'mètode Sanger' de lectura del codi genètic, Sanger va revolucionar el camp de la genètica per als pròxims anys.

  Llig més coses, ací, sobre Fred Sanger al MRC Laboratory of Molecular Biology.

  Escrit per Ellie McLaughlin

  Imatge cortesia del MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel MRC Laboratory of Molecular BiologyQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.