-
11 d'agost de 2018
Límits Nasals
Els olors ens guien al voltant del món –però les amines, olors que contenen amoni i es poden trobar en peixos (i en carn en descomposició), són alguns dels olors que preferim evitar. Observant aquest nas de ratolí, un microscopi de grans augments ens ha permès mirar dins del bulb olfactori, on les substàncies inhalades de l'exterior es convertixen en ràpides senyals per al cervell, molt semblant al que passa amb els humans. Aquest ratolí està genèticament modificat, amb marcatges de color a certes cèl·lules –els senyals de calci són marcats amb color blau, enviats quan les cèl·lules es comuniquen; per altra banda, el rosa i el groc marquen dos tipus de cèl·lules sensibles a les amines. Mentre que aquests diferents tipus de receptors associats a traces d'amines són sensibles a amines en general, cadascun té un preferit. Pareix ser que entre els centenars de receptors olfactius en ratolins i humans, els tipus específics establixen fins quin punt som sensibles a olors individuals, i açò ajuda a començar a entendre desordres com la hiperòsmia –un sentit de l'olfacte anormalment agut.
Escrit per John Ankers
Imatge d'Adam Dewan i col·laboradors/es
Department of Neurobiology, Northwestern University, Evanston, IL, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, juliol de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.