Imatge Biomèdica del Dia (IBdD)/ Biomedical Image of the Day (BPoD)

 • 10 d'agost de 2018

  Vacunació Vital

  La febre tifoide és una infecció causada per la bactèria Salmonella typhy, i és propagada per menjar i beure aigua i menjar contaminats. Hui dia aquesta febra pot ser majoritàriament previnguda mitjançant vacunes, gràcies al pioner immunòleg Almroth Wright - nascut aquest dia. Com a professor de l'Army Medical School, Wright va ser el primer científic a produir la vacuna contra la febre tifoide, la qual va ser després utilitzada per a inocular soldats durant la guerra Boer. Ell també inventà la seua pròpia tècnica per a examinar els fluids d'un cos, i veure si tenien infeccions bacterianes, coneguda com 'pit i tub capil·lar de vidre'. Wright tenia visions negatives sobre el sufragi femení, i s'expressava molt clarament al seu llibre 'El Cas Inexpurgat Contra El Sufragi Femení', i la seua oposició tant al sufragi femení com la seua col·laboració a la ciència era degut a la seua creença de que les dones tenien 'defectes intel·lectuals'. No obstant, els èxits científics de Wright són innegables, i per això es celebra el dia de hui com el del primer immunòleg acadèmic del Regne Unit. Almroth Wright: Icona de la immunologia, va ser presentat recentment en la sètie d'articles MRC LMS Heroes of Health.

  Escrit per Ellie McLaughlin

  Fotografia del Wellcome Collection
  Ilustració creada per al MRC LMS Heroes of Health còmic per Lindsay McBirnie
  Retrat publicat originalment sota una llicència de Creative Commons


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.