• 21 de novembre de 2015

  Llestos per Créixer

  Per estudiar la relació entre el càncer i el sucre, els científics van dissenyar unes mosques de la fruita per activar els gens Ras i Src, que tenen un paper en diversos tipus de càncer en les persones. Els gens s'activaven específicament en les cèl·lules de dins dels teixits en desenvolupament de l'ull de les mosques, i aquestes cèl·lules es van marcar, de manera que els tumors emetrien llum verda a l'il·luminar-los. Les mosques alimentades amb una dieta normal desenvolupaven petits tumors benignes (a la part esquerra de la imatge); les alimentades amb una dieta amb molt de sucre desenvolupaven tumors grans i malignes (a la part dreta). Ara els investigadors del MRC Clinical Sciences Centre i del Mount Sinai Hospital, han identificat com succeeix això exactament. En els resultats publicats aquesta setmana descriuen el mecanisme que permet a les cèl·lules canceroses respondre i crèixer ràpidament quan augmenten els nivells de sucre en la sang. Açò podria ser útil per explicar per què les persones amb afeccions que impliquen nivells de sucre crònicament alts a la sang (com l'obesitat) també tenen un major risc de desenvolupar certs tipus de càncer.

  Llig més sobre aquest últim estudi i troba altres investigacions sobre el metabolisme i creixement cel·lular al Medical Research Council Clinical Sciences Centre.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de Susumu Hirabayashi, MRC Clinical Sciences Centre
  Investigació al MRC Clinical Sciences Centre, London, i Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York
  Drets reservats pels autors originals
  Darrera investigació publicada a eLife, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.