-
12 de febrer de 2022
Llet Materna
La lactància materna, és realment la cosa més natural del món? Moltes dones lluiten per a produir suficient llet. El perquè, però, és una cosa de la que sabem ben poc. En la recerca de noves opcions per a aquestes dones, hem d'entendre com canvia el pit durant l'embaràs en la preparació per a la lactància. Els investigadors van comparar cèl·lules de glàndules mamàries no lactants (esquerra) amb les que es troben en mostres de llet de dones que alleten (dreta, les images mostren cèl·lules creixent en cultiu 3D). Les cèl·lules productores de llet tenien similituds amb les cèl·lules progenitores luminals de les dones no lactants; aquestes últimes són cèl·lules que es poden reproduir ràpidament per donar lloc a més cèl·lules i, potencialment, a cèl·lules productores de llet. També es creu que les cèl·lules progenitores luminals són l'origen de molts càncers de mama agressius. Mitjançant l'estudi de com aquestes cèl·lules progenitores creen cèl·lules productores de llet durant la lactància, no només podríem trobar maneres d'ajudar les dones amb baixa productivitat de llet, sinó que també podríem esbrinar què falla a aquestos càncers.
Escrit per Sophie Arthur
Imatge del treball d'Alecia-Jane Twigger i col·laboradors/es
Department of Pharmacology, University of Cambridge, Cambridge, UK and Institute of Stem Cell Research, Helmholtz Zentrum München, Munich, Germany
Imatge publicada sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, gener de 2022
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.