-
26 de juny de 2016
Mamari a Llarg Termini
Les cèl·lules es distribueixen en tres dimensions en els nostres cossos: estableixen contacte amb altres cèl·lules, s'adhereixen als ossos i creen xicotets medis que els envoltent propis. Els investigadors actualment poden recrear algunes d'estes condicions de criança en el laboratori per observar el seu desenvolupament en acció. Onze dies abans que es fera aquesta fotografia, les cèl·lules del pit es van disposar sobre una xicoteta bastida feta d'hidrogel amb consistència gelatinosa. Les cèl·lules es van estirar gradualment en 3D, tant com ho farien en el pit en desenvolupament, organitzant-se en una xarxa de lòbuls (es pot observar a l'extrem de cada conducte de color verd). Després de dues setmanes, el teixit s'assembla a una glàndula mamària madura, a l'interior de les cèl·lules del lumen (en roig). No sols açò és fascinant de veure, aquest teixit artificial mamari respon a hormones similars a les que circulen en les glàndules mamàries humanes, és a dir, podrien ser ideals per a futurs estudis del desenvolupament del càncer de mama.
Escrit per John Ankers
Imatge del treball d'Ethan S. Sokol i Daniel H. Miller, i col·laboradors/es
Whitehead Institute for Biomedical Research, MIT, MA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en BMC Breast Cancer Research, març de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.