• 26 de juny de 2016

  Mamari a Llarg Termini

  Les cèl·lules es distribueixen en tres dimensions en els nostres cossos: estableixen contacte amb altres cèl·lules, s'adhereixen als ossos i creen xicotets medis que els envoltent propis. Els investigadors actualment poden recrear algunes d'estes condicions de criança en el laboratori per observar el seu desenvolupament en acció. Onze dies abans que es fera aquesta fotografia, les cèl·lules del pit es van disposar sobre una xicoteta bastida feta d'hidrogel amb consistència gelatinosa. Les cèl·lules es van estirar gradualment en 3D, tant com ho farien en el pit en desenvolupament, organitzant-se en una xarxa de lòbuls (es pot observar a l'extrem de cada conducte de color verd). Després de dues setmanes, el teixit s'assembla a una glàndula mamària madura, a l'interior de les cèl·lules del lumen (en roig). No sols açò és fascinant de veure, aquest teixit artificial mamari respon a hormones similars a les que circulen en les glàndules mamàries humanes, és a dir, podrien ser ideals per a futurs estudis del desenvolupament del càncer de mama.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Ethan S. Sokol i Daniel H. Miller, i col·laboradors
  Whitehead Institute for Biomedical Research, MIT, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en BMC Breast Cancer Research, març de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.