• 29 de agost de 2022

  Mantenint el Manteniment

  Es necessiten impulsos motivacionals regulars per a qualsevol tasca repetitiva. Els limfòcits T, part del sistema immunitari, patrullen els teixits del cos metòdicament; però, què els manté enganxats a la seua feina? Els investigadors interessats en com es manté el comportament dels limfòcits T (i ocasionalment esbiaixades, com en pacients amb la síndrome de l'intestí irritable) van examinar la interacció entre els limfòcits T i les cèl·lules que recobrixen l'intestí. Van demostrar que una proteïna en particular, HVEM, a la superfície de les cèl·lules que recobrixen, era essencial per al rendiment dels limfòcits T. En particular, la membrana basal, situada just sota les cèl·lules de revestiment, requeria HVEM per mantindre els nivells de col·lagen (de color verd a les cèl·lules de la imatge) i l'estructura adequada. Els limfòcits T (de color blau) interactuen directament amb la membrana basal, i quan HVEM estava absent els limfòcits T patrullaven menys i l'intestí era més vulnerable a la infecció. Més estudis sobre com HVEM afecta més àmpliament els microbis intestinals ajudaran a proporcionar informació sobre el manteniment d'un intestí sa i ben protegit.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del LJI Microscopy Core del treball de Goo-Young Seo, Daisuke Takahashi i Qingyang Wang, i col·laboradors
  La Jolla Institute for Immunology, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Immunology, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.