• 11 de març de 2022

  Menjar Fusió

  Desenvolupar múscul és important per a tots, no sols per als que van al gimnàs i són conscients de la seua imatge. Un xicotet grup de mioblasts (precursors de cèl·lules musculars) subministra un flux de noves cèl·lules musculars sempre que es necessita creixement o reparació. Un nou estudi que examina aquestes cèl·lules ha descobert que un enzim anomenat ERK manté aquest subministrament sota control, i que en inhibir-lo provoca un ràpid creixement de les fibres musculars en cultius de laboratori. Quan es bloqueja ERK, un segon enzim, CaMKII, entra en acció, provocant que les cèl·lules musculars inicials maduren i es fusionen (panell dret del vídeo filmat a intervals), formant una estructura muscular identificable. Els ratolins que mancaven de CaMKII es van recuperar de la lesió muscular més lentament, la qual cosa demostra el seu paper en la curació natural. Ser capaç d'impulsar la regeneració muscular podria ajudar a la recuperació de lesions i també podria resultar útil per a la carn cultivada en laboratori, la qual cosa podria reduir la ramaderia i ajudar a construir un món més sostenible i saludable per a tots nosaltres.

  Escrit per Anthony Lewis

  Video del treball de Tamar Eigler i col·laboradors
  Department of Biomolecular Sciences, Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel
  Video publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Developmental Cell, desembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.