• 21 de febrer de 2017

  Mentalitat de l’Home de les Cavernes

  El poeta Christian Morgenstern va dir: ''En tota obra d'art, l'artista està present''. Aquesta pintura rupestre, pintada durant el període del paleolític superior, es pot veure en Grotte Chauvet al sud de França. Els investigadors creuen que conté indicis que suggereixen que l'artista era autista, i que l'autisme potser ha tingut un paper vital en l'evolució de la civilització humana. L'artista que va pintar aquests pumes tenia trets autistes recognoscibles –captura d'impressionants detalls de la memòria, ús de línies repetides, i el fet de centrar-se en parts individuals en lloc de l'animal en conjunt. Les implicacions encara es discuteixen, però és possible que la integració d’éssers humans amb talent amb trets autistes pot haver estat una base per a les primeres societats. Els investigadors ara estan apuntant a vincular els trets indicadors en pintures rupestres amb la mentalitat moderna d'avui en dia –preguntant si podem reconèixer l’assumpte d'obres d'art antigues en aquest estudi.

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia de la University of York, Regne Unit
  Department of Archaeology, University of York, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Time and Mind, The Journal of Archaeology, Consciousness and Culture, novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.