• 20 de febrer de 2017

  Regulador Revelat

  Les cèl·lules mare intestinals renoven constantment les cèl·lules que recobreixen les nostres vísceres, que es manté en un equilibri delicat per reposar les existències sense fer sobreproducció de cèl·lules filles. Part de la maquinària de control d'aquest sistema és un gen conegut com Gpr182. Els científics van trobar la proteïna Gpr182 en la superfície de diversos òrgans de ratolí, però sobretot en les cèl·lules mare en el seu intestí (a la foto, en secció transversal). Encara que la seua funció exacta encara no està clara, sembla jugar un paper en la regulació de la producció de noves cèl·lules: el bloqueig de Gpr182 fa que les cèl·lules mare produïsquen més cèl·lules intestinals filles, el que suggereix que normalment actua per previndre la sobreproliferació cancerosa. De manera interessant, Gpr182 també és menys actiu en els teixits dels pacients amb càncers de còlon, mama i pulmó que en individus sans, de manera que aquest gen pot ser igualment important en els éssers humans, convertint-lo en una diana terapèutica interessant per a futurs tractaments contra el càncer.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Kathleen Caron's Lab, UNC
  University of North Carolina Chapel Hill, Chapel Hill, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of Clinical Investigations, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.