• 5 d'agost de 2016

  Més Grans i Millors Músculs

  Desenvolupar músculs més forts no requereix exercici, ni batuts de proteïnes, ni ajudar-se amb una dosi 'popèyica' d'espinacs. Es necessita gelatina, considerant, en aquest cas, que els músculs en qüestió són dels que es desenrotllen en una placa de cultiu. Aquest creixement del múscul en laboratori és una eina essencial per estudiar el desenvolupament muscular i les malalties, i per provar potencials tractaments per als músculs. Però els científics han tingut un problema: les fibres musculars cultivades són esquifides. Això és perquè desprès d'una setmana, més o menys, de creixement sobre substrats sintètics normals, les cèl·lules comencen a separar-se tot afeblint la fibra muscular. Tanmateix, fer crèixer les cèl·lules musculars (a la fotografia) en un substrat d'hidrogel, recentment creat a base de gelatina, millora l'adherència cel·lular i, a la vegada, la integritat del múscul. La gelatina és un derivat del col·lagen, una proteïna de la matriu extracel·lular que manté unides les cèl·lules del cos. La subjecció més robusta de les cèl·lules les permet crèixer en longitud i grossor i d'aquesta manera reflectir amb més precisió els músculs corporals.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Archana Bettadapur, Gio Suh, Evelyn Wang, Holly Huber, Alyssa Viscio i Megan McCain
  Laboratory for Living Systems Engineering, Department of Biomedical Engineering, USC Viterbi School of Engineering, University of Southern California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Scientific Reports, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.