• 19 de maig de 2017

    Mira i Aprén

    El llenguatge té un paper molt important en l'aprenentatge, i les primeres 'converses' entre pares i fills ajuda a desenvolupar les habilitats necessàries per a l'educació posterior. Per als xiquets i xiquetes sordes, però, aquestes fites es poden retardar. Aquest xiquet sord té implants coclears per ajudar-lo a escoltar, i per absorbir el llenguatge del món que l'envolta. També fan d'ell un excel·lent cas d'estudi delicat –¿quins senyals necessiten els xiquets sords per aprendre noves paraules? Càmeres col·locades al seu cap vigilen els ulls des de sis angles diferents quan joguines amb noms inusuals són presentats per un dels progenitors. Les càmeres registren moviments minúsculs en la seua atenció, el que, juntament amb el que diu el xiquet, suggereixen quan reconeix les noves frases. L'anàlisi d'una barreja similar de dades també podria revelar els patrons d'aprenentatge dels joves amb presumptes trastorns de dèficit d'atenció o de l'espectre autista.

    La Setmana de Conscienciació de la Sordera de 2017 continua fins el 21 de maig

    Escrit per John Ankers
    Imatge cortesia de The Ohio State University Wexner Medical Center
    Buckeye Center for Hearing and Development, The Ohio State University Wexner Medical Center, OH, EUA
    Drets de la imatge reservats pel fotògraf
    Nota de premsa de The Ohio State University Wexner Medical Center

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.