• 19 de maig de 2017

  Mira i Aprén

  El llenguatge té un paper molt important en l'aprenentatge, i les primeres 'converses' entre pares i fills ajuda a desenvolupar les habilitats necessàries per a l'educació posterior. Per als xiquets i xiquetes sordes, però, aquestes fites es poden retardar. Aquest xiquet sord té implants coclears per ajudar-lo a escoltar, i per absorbir el llenguatge del món que l'envolta. També fan d'ell un excel·lent cas d'estudi delicat –¿quins senyals necessiten els xiquets sords per aprendre noves paraules? Càmeres col·locades al seu cap vigilen els ulls des de sis angles diferents quan joguines amb noms inusuals són presentats per un dels progenitors. Les càmeres registren moviments minúsculs en la seua atenció, el que, juntament amb el que diu el xiquet, suggereixen quan reconeix les noves frases. L'anàlisi d'una barreja similar de dades també podria revelar els patrons d'aprenentatge dels joves amb presumptes trastorns de dèficit d'atenció o de l'espectre autista.

  La Setmana de Conscienciació de la Sordera de 2017 continua fins el 21 de maig

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia de The Ohio State University Wexner Medical Center
  Buckeye Center for Hearing and Development, The Ohio State University Wexner Medical Center, OH, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Nota de premsa de The Ohio State University Wexner Medical Center

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.