• 18 de maig de 2017

  Ulls amb poca Potència

  Tota l'energia que les nostres cèl·lules necessiten per viure, prosperar i sobreviure prové dels mitocondris –diminutes 'centrals energètiques' que converteixen el combustible dels nostres aliments en energia. Com era d'esperar, els problemes amb aquestes centrals d'energia causen greus problemes en el cos. Els errors en un dels 'blocs de construcció' moleculars dels mitocondris –una proteïna anomenada SLC25A46– s'han relacionat recentment a una àmplia gamma d'afeccions que afecten els nervis i el cervell, conegudes com a malalties neurològiques. Mitjançant l'estudi de ratolins amb una versió defectuosa del gen que codifica la versió de SLC25A46 de ratolí, els científics estan començant a esbrinar com afecta al mitocondri i causa les malalties. Aquestes imatges mostren les cèl·lules de la retina, a la part posterior del globus ocular, obtingudes d'un ratolí sa (a l'esquerra) en comparació a la retina d'un animal amb SLC25A46 defectuós. Mitjançant l'estudi en profunditat d'aquestes diferències, els investigadors esperen entendre més sobre les malalties neurològiques i també trobar possibles tractaments futurs.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Maria Eirini Terzenidou i Aikaterini Segklia, i col·laboradors
  Laboratory of Cellular and Molecular Neurobiology, Hellenic Pasteur Institute, Atenes i Laboratory of Genetics, Department of Biotechnology, Agricultural University of Athens, Grècia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, abril de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.