• 19 de febrer de 2017

  Navegació de la Rata Penada

  Per planificar una ruta d'A a B, hem de saber on estem i cap on anem. Les cèl·lules de localització en el cervell ajuden a traçar la nostra ubicació actual, però, com el cervell treballa amb les destinacions solia ser un misteri –fins un astut experiment amb les rates penades de la fruita egipcis com aquesta. Portant aquestos rastrejadors sense fil sobre els seus caps, les rates penades volaven cap a una perxa plena de saborosos plàtans. Els investigadors van trobar que les cèl·lules en l'hipocamp cobraven vida amb activitat –les neurones vector s'activen amb la informació sobre la distància a la seua destinació, i l'angle de vol requerit per arribar-hi. Les cèl·lules de localització es troben també en l'hipocamp, una àrea del cervell implicada en l'emmagatzematge de records. Alguns investigadors es pregunten si aquesta connexió podria explicar per què els malalts d'Alzheimer humans que perden els seus records també de vegades es perden en els seus desplaçaments.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Haim Ziv
  Investigació del Department of Neurobiology, Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Science, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.