• 23 de febrer de 2015

  Pac-man

  ¿Qui diu que els científics, passant-ho bé, no poden acabant descobrint coses útils? Un equip japonès ha creat una cèl·lula, a l'estil ''Pac-man'', programada per caçar desfets i cèl·lules mortes al nostre cos, un treball que normalment el duen a terme els macròfags i altres glòbuls blancs de la sang. Construïren un Pac-man biològic utilitzant cèl·lules HeLa crescudes al laboratori (es mostra una, en verd, engolint sis cèl·lules moribundes de color porpra), les quals foren dotades amb receptors, o proteïnes antena, que rastregen les cèl·lules mortes o moribundes properes. Però la diversió acaba una vegada la presa es envoltada – com el ramat en una tanca – perquè els investigadors encara estan treballant en com fer que els seus caçadors artificials puguen digerir la presa. En un futur, l’equip espera crear sofisticades versions que buscarà i destruirà cèl·lules canceroses i repararà teixits, alliberant-los de la brossa.

  Escrit per Tristan Farrow

  Imatge per Toru Komatsu
  University of Tokyo
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en Science, juliol de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.