-
5 de febrer de 2019
Pèrdua d'Audició Trobada
Tots els sons que escoltem són el resultat d'ones sonores a l'aire que fan tremolar els diminuts pèls que es troben en cèl·lules especialitzades a l'interior de l'orella. Hi ha dues capes de cèl·lules piloses (la interna (tenyida de verd) i l’externa (roig) que convertixen la informació física en impulsos elèctrics que van al cervell on s'interpreten com a sons. Desafortunadament, aquestes delicades cèl·lules piloses poden fer-se malbé amb el temps, donant lloc a la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat – una afecció que s'espera que afectarà a més de 900 milions de persones al voltant del món cap a l'any 2050. Centrant-se en els complexos processos biològics que controlen el desenvolupament i la maduració de les cèl·lules piloses, els investigadors han descobert que una molècula anomenada helios és la responsable de convertir les cèl·lules piloses exteriors immadures en unes funcionals i madures. La comprensió d'aquestes rutes i l'aprenentatge de com manipular-les poden donar lloc a noves maneres de regenerar les cèl·lules piloses a l'orella, fet que pot proporcionar una forma de revertir la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat.
Escrit per Kat Arney
Image de Dr Lauren Chessum, MRC Harwell
Mammalian Genetics Unit, MRC Harwell Institute, Harwell, Oxfordshire, Regne Unit
Investigació publicada en Nature, novembre de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.