• 4 de febrer de 2019

  Progrés de la Pròstata

  ¿Què convertix les cèl·lules normals de la pròstata (tenyides de verd) en cèl·lules canceroses (tenyides de roig i blanc)? ¿Per què alguns dels càncers de pròstata creixen lentament i no necessiten tractament immediat, mentre que altres es tornen ràpidament en mortals? I, ¿quina teràpia funcionarà millor per a cada pacient en particular? Per a respondre aquestes preguntes, els investigadors estan investigant l’ADN de centenars de mostres de tumors, utilitzant programes informàtics d’alta potència per filtrar tota aquesta informació genètica a la cerca de pistes. Després d'analitzar totes les dades, es va descobrir que els càncers de pròstata es poden classificar en diferents grups, basats en la seua composició genètica i en els patrons d’activitat gènica, que permeten predir quins són els tumors més propensos a créixer ràpidament i que necessiten un tractament urgent, i quins prenen un camí més tranquil. El programa també pot identificar els tractaments amb més probabilitat de funcionar per a cada pacient, donant lloc a una teràpia més personalitzada que podria marcar una diferència en la supervivència.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Niclas Blessing, UKE
  Finsen Laboratory, Rigshospitalet, Copenhagen, Dinamarca; i Charité – Universitätsmedizin Berlin, i altres en un grup de treball internacional
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cancer Cell, desembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.