• 5 de febrer de 2019

  Pèrdua d'Audició Trobada

  Tots els sons que escoltem són el resultat d'ones sonores a l'aire que fan tremolar els diminuts pèls que es troben en cèl·lules especialitzades a l'interior de l'orella. Hi ha dues capes de cèl·lules piloses (la interna (tenyida de verd) i l’externa (roig) que convertixen la informació física en impulsos elèctrics que van al cervell on s'interpreten com a sons. Desafortunadament, aquestes delicades cèl·lules piloses poden fer-se malbé amb el temps, donant lloc a la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat – una afecció que s'espera que afectarà a més de 900 milions de persones al voltant del món cap a l'any 2050. Centrant-se en els complexos processos biològics que controlen el desenvolupament i la maduració de les cèl·lules piloses, els investigadors han descobert que una molècula anomenada helios és la responsable de convertir les cèl·lules piloses exteriors immadures en unes funcionals i madures. La comprensió d'aquestes rutes i l'aprenentatge de com manipular-les poden donar lloc a noves maneres de regenerar les cèl·lules piloses a l'orella, fet que pot proporcionar una forma de revertir la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat.

  Escrit per Kat Arney

  Image de Dr Lauren Chessum, MRC Harwell
  Mammalian Genetics Unit, MRC Harwell Institute, Harwell, Oxfordshire, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, novembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.